Proširen Konkurs za nabavku poljoprivredne mehanizacije

Bez autora
Jan 10 2013

Garancijski fond Autonomne Pokrajine Vojvodine je proširo uslove Konkursa za odobravanje garancija za obezbeđenje dugoročnih kredita namenjenih finansiranju nabavke nove poljoprivredne mehanizacije nosiocima registrovanih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava. Po ovom Konkursu do sada se garantovalo za kredite odobrene za nabavku: kombajna, traktora, drugih samohodnih poljoprivrednih mašina i priključnih poljoprivrednih mašina. Proširenje aktivnosti se odnosi na izdavanje garancija za obezbeđenje kredita za kupovinu šireg asortimana opreme koja se koristi u poljoprivrednoj proizvodnji, a koja nije bila obuhvaćena u ranijem tekstu Konkursa. Na taj način korisnicima kredita koji su obezbeđeni garancijom Fonda biće omogućena nabavka širokog asortimana opreme iz oblasti proizvodnje i skladištenja žitarica, industrijskog, lekovitog, aromatičnog i začinskog bilja, voća, povrća, ukrasnog bilja, opreme za mobilne sušare, opreme za navodnjavanje, te opreme za zaštitu od elementarnih nepogoda, kao i stočarsku proizvodnju.

Proširen Konkurs za nabavku poljoprivredne mehanizacijeGarancijski fond Autonomne Pokrajine Vojvodine je proširo uslove Konkursa za odobravanje garancija za obezbeđenje dugoročnih kredita namenjenih finansiranju nabavke nove poljoprivredne mehanizacije nosiocima registrovanih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava. 

Po ovom Konkursu do sada se garantovalo za kredite odobrene za nabavku: kombajna, traktora, drugih samohodnih poljoprivrednih mašina i priključnih poljoprivrednih mašina.

Proširenje aktivnosti se odnosi na izdavanje garancija za obezbeđenje kredita za kupovinu šireg asortimana opreme koja se koristi u poljoprivrednoj proizvodnji, a koja nije bila obuhvaćena u ranijem tekstu Konkursa. Na taj način korisnicima kredita koji su obezbeđeni garancijom Fonda biće omogućena nabavka širokog asortimana opreme iz oblasti proizvodnje i skladištenja žitarica, industrijskog, lekovitog, aromatičnog i začinskog bilja, voća, povrća, ukrasnog bilja, opreme za mobilne sušare, opreme za navodnjavanje, te opreme za zaštitu od elementarnih nepogoda, kao i stočarsku proizvodnju.

Za realizaciju ovih aktivnosti, povećan je garantni potencijal Fonda na iznos od 800 miliona dinara.
 
Konkurs je otvoren do iskorišćenja garantnog potencijala, a krediti se odobravaju po sledećim uslovima: 
- Iznos kredita: od minimalno 5.000 evra i maksimalno 100.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan puštanja kredita u korišćenje;
- Fiksna nominalna kamatna stopa 7,5 posto na godišnjem nivou; 
- Rok otplate kredita: do 7 godina u jednakim polugodišnjim anuitetima;
- Dospeća anuiteta: za kredite puštene u korišćenje do 30.04. u tekućoj godini prvi anuitet dospeva za plaćanje 15.06. u tekućoj godini; za kredite puštene u korišćenje u periodu od 30.04. do 31.10. u tekućoj godini prvi anuitet dospeva za plaćanje 15.12. u tekućoj godini; za kredite puštene u korišćenje nakon 31.10. u tekućoj godini prvi anuitet dospeva za plaćanje 15.06. naredne godine. 
-  Otplata anuiteta: vrši se u dinarskoj protivvrednosti evra primenom zvaničnog srednjeg kursa NBS koji važi na dan plaćanja;
- Naknada za prevremenu otplatu: 0%;
- Naknada za obradu kreditnog zahteva: 1 posto od iznosa odobrenog kredita, jednokratno unapred.
 
Dodatne informacije mogu se dobiti radnim danom u Garancijskom fondu u Novom Sadu, Hajduk Veljkova br.11, 6. sprat (Master centar Novosadskog sajma) i na telefon: 021/489-37-00.

Tekst Konkursa, Prijava, kao i detaljan spisak opreme koja može biti predmet kreditiranja, dostupni su ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik